Lawrie St.

Project Details

Project Type: Residential Extension

  • Date: 2018
  • Market Sectors: Residential
  • Size: 300m2

12 Lawrie St. at Tarragindi is a family home that needed more space. Situated adjacent to parkland and with a green outlook, the client brief was to achieve more space and to allow for greater connection to the parkland. Chalmers Partners were initially engaged to review existing design work and provide feedback as to practicality and livability. Through discussions with the client, it was quickly realized that the design proposals did not fit the client brief.

Chalmers Partners developed a new design that included lifting the house, situating several bedrooms on the ground, with one master suite on the upper level. Living and dining were located at the new raised height, with a view to the parkland behind.

The intent was to retain the existing styling of the property, creating a simple, fresh, light filled family home with room for the family to entertain and grow.